Semneaza petitia

Violenta domestica in Romania

Violenta Domestica in RomaniaViolenta in familie poate afecta pe oricine, indiferent de religie, culoare sau statut social. Este cea mai frecventa forma de violenta impotriva femeii. In Romania, in 64% dintre cazurile de violenta domestica, victimele sunt femei.
(Sursa: Sondaj Curs, Sondaj de opinie reprezentativ la nivel national, martie-aprilie 2008)

Violenta domestica cuprinde violenta comisa in familie, impotriva partenerilor de orice sex, comisa de parinti impotriva copiilor, tratamentul necorespunzator al persoanelor in varsta si cu dizabilitati de catre oricare membru al familiei.

Violenta impotriva femeii imbraca diverse forme si nu discrimineaza in functie de varsta, profesie, educatie.

"Violenta indreptata asupra femeii reprezinta orice act de violenta fundamentat pe diferenta de gen, care rezulta sau care poate rezulta intr-o vatamare sau suferinta fizica, sexuala sau psihologica a femeilor, inclusiv amenintarile cu asemenea acte, coercitia sau privarea arbitrara de libertati, indiferent daca acestea apar in viata publica sau privata".
(Sursa: a Patra Conferinte Mondiale asupra problemelor Femeilor, Beijing 1995)

In Romania, se estimeaza ca in fiecare minut 2 femei cad victime ale violentei domestice. Din estimatul de peste 1,2 milioane de femei victime ale violentei domestice in fiecare an, mai putin de 1% intra in statisticile oficiale ca urmare a depunerii unei plangeri impotriva agresorului.
(Sursa: Sondaj Curs, Sondaj de opinie reprezentativ la nivel national, martie-aprilie 2008 si Date statistice inregistrate de ANPF in perioada ianuarie 2004-septembrie 2008)

37.252
Semneaza si tu petitia!
Campania Respectului pentru Femei AVON